Elly gaat in één jaar de Bijbel door – blog

Elly gaat in één jaar de Bijbel door – blog

De nieuwste blog

Blog 2:
Week 2 Titus, Filemon en Psalm 1 – 4
Deze week was het niet zoveel om te lezen. Ik zit vlak voor mijn examen dus praktisch gezien komt het goed uit.

Wat me op is gevallen:
Titus
Hij zit op Kreta, bijzonder om te lezen. Wij waren daar dit najaar. Wat een schitterend eiland en wat een heerlijke temperatuur.

Paulus schrijft over de leiders van de kerk. Ik heb het gevoel dat daar niet veel mensen aan kunnen voldoen in deze tijd. Altijd goed gedragen, niet trots zijn, niet snel boos zijn enz. Maar ook dat hun kinderen gelovig moeten zijn. Dat is sowieso iets waar veel mensen mee worstelen. De lagere schoolperiode lijkt het allemaal nog zo mooi maar dan gaan ze puberen en schoppen tegen de kerk. Natuurlijk probeer je met ze in gesprek te blijven en blijf dat ook doen ook als ze ouder worden. Veroordeel ze niet en laat ze zien door je houding hoe belangrijk het geloof voor je is.

Filemon
Paulus vraagt aan Filemon om Onesimus, een weggelopen slaaf, bij hem terug te laten komen. Dit terwijl deze voor Paulus in de gevangenis zorgt. Filemon moet dus over zijn teleurstelling heen stappen. Paulus vraagt om het dan voor hem te doen. Hoe vaak gebeurt het dat wij teleurgesteld zijn in mensen? Vraag God om je te helpen om daar overheen te stappen. Uit jezelf lukt dit niet.

Psalm 1 t/m 4 eindigen met de volgende zinnen:
1. De heer beschermt mensen die leven zoals Hij het wil maar met slechte mensen loopt het verkeerd af.

2. Gelukkig zijn mensen die hulp zoeken bij de Heer.

3. U geeft geluk en vrede aan mensen die U trouw zijn.

4. Heer U laat mij veilig wonen. Ik hoef niet bang te zijn. Ik kan rustig slapen.

Als je hierover nadenkt dan roept dat toch wel vragen op. Voor je gevoel is het soms best anders en kun je niet slapen omdat je je over veel dingen druk maakt. Natuurlijk is dat menselijk maar God wil zo graag dat je deze dingen met Hem bespreekt. Hij wil je rust en vrede geven omdat Hij zoveel van je houdt.

Volgende week mag ik het Lucas evangelie lezen. Ik moet zeggen dat het me tot nu toe niet tegenvalt en ik het eigenlijk best fijn vind om de Bijbel volgens een bepaalde structuur te lezen.

Blog 1:

Uitdaging!
Waarom wil ik de Bijbel in een jaar lezen? Om eerlijk te zijn hou ik van uitdaging in mijn leven. Dus waarom dan geen uitdaging met betrekking tot het bijbel lezen. Vorig jaar was ik eigenlijk al begonnen via de Dabargroup op facebook. Magdalena Marissen, een vrouw waar ik diep respect voor heb, werkt hieraan mee. Ik ben eerlijk gezegd al vrij snel gestopt maar Michiel onze zoon ging door. Gewoon in de trein bijbel lezen in plaats van een boek of een krant. Waarom niet? Dit jaar ga ik het ook doen!

Welke Bijbelvertaling?
Ik heb gekozen voor: ‘De Bijbel in gewone taal’ omdat dit heel gemakkelijk leest. Natuurlijk kan ik er altijd een andere vertaling naast gebruiken.

Handelingen
In week 1 is Handelingen aan de beurt. Natuurlijk heb ik dit al wel vaker gelezen, maar toch zijn me enkele dingen opgevallen:

Petrus
Wat een wijsheid en rust straalt Petrus uit, terwijl dit eerst wel anders was. Petrus deed eerst voordat hij erover na had gedacht. Maar hoe mooi om te zien hoe God mensen verandert en gebruikt. Dit is vandaag nog steeds zo!

Ruzie
Paulus en Barnabas krijgen ruzie en dan gaan ze elk hun eigen weg met God. Ook dat gebeurt nog steeds. Hoe moeilijk dat ook is.

Heilige Geest
Het mooiste is dat Paulus luistert naar de Heilige Geest en daarop vertrouwt. Wat een tegenstelling met hoe hij vroeger was. Van het vervolgen van christenen tot het brengen van het evangelie. Tegenwoordig noemen wij dat ook wel een Paulusbekering.

Toepassen
Wat ik in mijn eigen leven graag wil toepassen is stil zijn en luisteren naar de Heilige Geest.

Op naar week 2, dan is Titus, Filemon en Psalm 1-4 aan de beurt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial