Afgelasting kerkdiensten

Beste gemeenteleden,

Soms wil je snel duidelijkheid geven en een goede oplossing vinden voor de Coronaproblematiek. Zo hadden wij als raad gisteravond snel overeenstemming over hoe we de komende zondagen de kerkdiensten zouden gaan vormgeven: drie diensten met onder de 100 mensen, passend binnen de gestelde normen. Echter, de ontwikkelingen gaan snel.

Afgelasting diensten
Besloten is de geplande aangepaste diensten met bezoekers af te gelasten. We bleken namelijk één van de enige kerken in Hoogeveen te zijn die dienst zou hebben aanstaande zondag. Ook de krant heeft dit vermeld. Hiermee lopen we het risico dat verschillende mensen van andere kerken bij ons naar de kerk gaan komen omdat wij nog een dienst zouden hebben. Dit zou onverantwoord zijn. Ook de onduidelijkheid over hoe het virus zich precies verspreid roept de vraag op of de aanwezigheid van veel mensen, snel achter elkaar volgend in het kerkgebouw, wel verstandig is. Daarbij is er vanuit onze gemeente heel verschillend gereageerd. Daar waren verontruste reacties bij die we ook meegenomen hebben in de verdere overwegingen. En zo zijn er nog meer redenen om liever voor veilig en verantwoord te gaan. Iets wat pas in de afgelopen uren duidelijk is geworden.

Daarom komt de raad tot de volgende beslissing. Op zondag 15 maart en 22 maart is er om 10.00 uur een online kerkdienst te zien en te beluisteren via ons Youtubekanaal ( https://www.youtube.com/watch?v=l1021JemgUU ) en ook via de gebruikelijke kerktelevisie. Daarin zal de muziekband en de voorganger de dienst verzorgen. Mensen die gewend zijn te collecteren via de app kunnen dat ook tijdens deze uitzending vanuit huis blijven doen. Wat er op 29 maart gebeurt wordt later bekend gemaakt.

Gemeentevergadering
De gemeentevergadering van 24 maart komt tot nadere aankondiging ook te vervallen. Wat betreft het verenigingsleven, alle activiteiten waar meer dan 10 personen bij aanwezig zijn worden tot 31 maart geannuleerd. Annulering van activiteiten en vergaderingen onder de 10 personen wordt overgelaten aan de betreffende groep zelf.

Gebed
We hopen dat u onze overwegingen begrijpt. We vragen uw gebed voor ons land, voor hen die verantwoordelijke beslissingen moeten nemen in ons land, voor onze gemeente en in het bijzonder voor hen die angstig zijn, zich eenzaam voelen of getroffen worden door deze ziekte. Laten we creatief zijn binnen de gestelde grenzen om om te zien naar elkaar en te getuigen van een rotsvast geloof in onzekere tijden.

De raad

Volg ons en 'like' onze pagina!
Twitter
Visit Us
Follow Me
RSS

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.