Alpha cursus – jouw grootste avontuur?

De volgende Alphacursus start 30 september 2019 in de Ichthuskerk, Rozenstraat 1 te Hoogeveen. Dit in verband met de verbouwing van ons eigen gebouw aan de Boekweitlaan 65a.
 
De cursus wordt op 10 achtereenvolgende maandagavonden gehouden. Elke avond begint om 19.00 uur met een gezamenlijke maaltijd en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Halverwege de cursus is er een half weekend (vrijdagavond 1 en zaterdag 2 november 2019 tot plm. 16.00 uur). Aan het eind van de cursus is er een afscheidsavond en tevens introductie-avond voor nieuwe cursisten. De kosten voor deze cursus zijn € 50,- voor het cursusboekje, de maaltijden en het weekend. (mocht dit een probleem zijn, neemt u dan even contact op met Karin Mol, tel 06-13448963)
 
Vragen stellen en/of aanmelden kan ook per e-mail: alpha@beth-el.nl
 
Info:
Met anderen op zoek gaan naar de zin van het leven. Dat is Alpha. Tijdens circa tien interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt.
 
Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha! Stel al je vragen en praat met andere deelnemers door over interessante onderwerpen. Je bent niet de enige Alpha-deelnemer; wereldwijd volgden ruim 24 miljoen mensen een Alpha.
 
Voor wie?
Alpha is voor iedereen! Heb je vragen over het leven of over het christelijk geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen.
 
Waarom?
Op Alpha denk je samen na over vijftien inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Je ontdekt altijd iets nieuws. Je ontmoet leuke, nieuwe mensen.
 
Hoe werkt het?
Elke Alpha begint met een lekkere maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd luister je naar een kort, inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen in kleine groepen.
 
Op Alpha bespreek je onder meer de volgende onderwerpen:
• Is er meer?
• Wie is Jezus?
• Bidden: waarom en hoe?
• De Bijbel lezen: waarom en hoe?
• Hoe zit het met de kerk?
 
Welkom!
Zin in een nieuwe uitdaging? Je bent van harte welkom op Alpha.