Oekraïnereis Facebookupdates

Donderdag 26 april 2018 is een deel van de jeugd van Beth-El samen met een aantal leiding naar Lutsk vertrokken voor een zogeheten missiereis. Het is de bedoeling dat men er spullen heen gaat brengen en uitdelen aan de minder bedeelden aldaar en ook om er klussen te doen in bijvoorbeeld de kerk of elders waar men het zich niet kan veroorloven werklieden aan te nemen.

Kay heeft een Facebookpagina aangemaakt om de belevenissen in te verslaan. Aangezien dit niet voor iedereen bekend terrein is verzamelen we op deze pagina de berichten.

Om 16:00 uur is er een gebedsmoment geweest in de gemeente, speciaal voor deze reis en het welslagen ervan.

Rond 17:00 uur hebben ze samen gegeten en met elkaar de laatste dingen doorgesproken.

Om 18:00 uur hebben we hen uitgezwaaid.

Vrijdag 27 april
“We zijn na een reis van ongeveer 8 uur en 45 minuten aangekomen bij ons overnachting hotel. Dus vanaf 18:00 tot 2:45. We zijn nog aangehouden voor een drugscontrole door de politie maar gelukkig is alles goed gekomen. Morgen gaan we verder met onze reis en zullen dan ook aankomen in Oekraïne! Maar eerst eens een goede nachtrust. Welterusten!”

“Goedemorgen! Na een nogal korte nachtrust in het hotel in polen maar toch wel een heel lekker ontbijt zullen we om 9:00 onze reis voortzetten naar Oekraïne. Hier onder een foto van een hotelkamer in het hotel in Polen.”

“We zijn nu bij de Mac Donalds! Na een lange reis weer een tussenstop met een heerlijk avond eten. Zo weer verder naar onze eindbestemming maar eerst nog langs de douane straks!”

Zaterdag 28 april
“Goedemorgen! Na een lange rit zijn wij om ongeveer 02:45 aangekomen. We hebben toen nog pizza gegeten en daarna naar onze hotelkamers. Nu hebben we vanaf 9:30 ontbijt. Straks zullen we in de ruimte die ook op de foto is te zien een WE PLUS kinder programma bijwonen.”

“Vandaag zijn we de dag begonnen met een WE PLUS kids programma. Met die kinderen hebben we allemaal verschillende eigen gedaan. Van spijker poepen tot zelfs de kabouterdans. In de middag hebben we een kindertehuis bezocht en ook allemaal leuke spelletjes gespeeld en nog wat cadeautjes uitgedeeld waar ze super enthousiast op reageerden. Erg leuk om te zien! Helaas mochten we daar geen foto’s maken. Vanavond hebben we de stad verkent en zijn we nog naar verschillende bezienswaardigheden gegaan. Onder anderen waar we onderstaande groepsfoto hebben gemaakt.”

“Nog een kort filmpje wat we onder anderen met WE PLUS kids hebben gedaan.”

Zondag 29 april
Er is in de ochtenddienst een live-verbinding geweest met de kerkdienst in Lutsk. Mooi om zo ver weg, toch zo dichtbij te zijn bij elkaar.

Vanaf de andere kant zag de dienst er zo uit:

“Vanavond zijn we bij Sergey geweest en een super gezellige BBQ avond gehad! We hebben liedjes gezongen, gepraat en spelletjes gedaan. Super leuk dat we met zo veel mensen bij elkaar kunnen komen om over God te praten.”

Maandag 30 april
“Vanmiddag zijn we naar het kindertehuis geweest om wat kamers op te knappen. Ook een klein deel is naar een gevangenis geweest om daar een kamer op te knappen voor bevallende vrouwen. Alleen daar mochten we geen foto’s maken. In het tehuis hebben we nog rode bieten/aardappelsoep met wortelsalade en puree en vlees gehad. Erg lekker!”

Dinsdag 1 mei
“Vandaag zijn we naar kasteel geweest. Ook hier onder op de foto’s zie je een kerk waar we een groepsfoto hebben gemaakt en nog binnen zijn gaan kijken. Ook zijn we in de middag naar de tunnel of love geweest. Erg leuk om te zien maar overal muggen(het treinspoor met allemaal bosjes) aan het eind van de dag hebben we in een kindertehuis spullen weggegeven zoals onder anderen knuffels waar de kinderen erg blij mee waren.”

“Heerlijk eten met de groep in een super lekker restaurant!”

Woensdag 2 mei
“Vandaag zijn wij naar een verzorgingstehuis gegaan om die mensen een hart onder de riem te steken. We hebben voor de ouderen het lied tienduizend redenen gezongen. (Opwekking 733) Erg mooi nummer en je merkte gewoon dat ze er van genoten. We hebben spullen uitgedeeld waar ze gewoon super blij mee waren. Wat je in Nederland bijna niet kan voorstellen. Een erg mooie en emotionele ervaring. In de middag gingen wij BBQ’en bij een rehabilitatiecentrum met een erg gezellige groep. Erg lang gereden maar het was het wel waard. In totaal 4 uur gereden. Aan het eind van de avond nog Bijbelstudie gehad. We hebben Jakobus 3 gelezen. Een erg mooie en fijne dag gehad met de hele groep en een dag vol emoties.”

Donderdag 3 mei
“Vandaag hebben wij een kamer in de kerk waar wij deze week zijn geweest geverfd, in de middag zijn we naar een tehuis voor gehandicapte kinderen geweest. Erg mooi om te zien dat ze het zo leuk vinden om knuffels te krijgen en dat soort aandacht. In de avond hebben we bij de dominee Serhiy een afscheidsavond gehad. Erg leuke avond gehad.”

Vrijdag 4 mei
“We beginnen vandaag aan onze terugreis!
Na een super leuke week met elkaar.”