Voorganger

 

 

 

 

 

Even voorstellen, mijn naam is ds. Wietse van der Hoek (1979), getrouwd met Wendy en vader van drie kinderen, en sinds september 2017 ben ik voorganger van deze gemeente. Dat doe ik met veel passie en plezier omdat ik geloof dat God mij tot deze taak geroepen heeft. Deze roeping begon voor mij in 2006 toen de Heer mij riep om theologie te gaan studeren aan de ETH in Ede en aan het Baptistenseminarie. Dit kreeg verder gestalte in 2008 toen ik voorganger werd van de Baptistengemeente Pernis. Daarna heb ik nog mogen dienen in Dordrecht (interim) en Arnhem-Zuid.

Het voorgangerschap is geen vastomlijnde negen-tot-vijf-baan. Dat maakt deze taak ook zo bijzonder. Het ene moment ben je diep aan de studie om de preek of de Bijbelstudie voor te bereiden en het volgende moment ben je op de koffie bij een oudere zuster om haar te mogen bemoedigen in het geloof. Het zijn momenten van in stilte werken en momenten voor een volle zaal of een jolige jeugdgroep. De diversiteit van het voorgangerschap laat zo ook iets zien van de diversiteit van de gemeente, maar ook de diversiteit van God. Want Hem wil ik in de eerste plaats dienen. Ik mag in Zijn dienst staan en Hij heeft mij uitgeleend aan deze gemeente zolang dat nodig is om het evangelie van Jezus Christus te verkondigen en uit te leven, zowel binnen als buiten de gemeente.

Ik sta voor schriftverklarende prediking waarin niet ik, maar het Woord van God het uitgangspunt is. Voor mij vormen de 5 solo’s van de Reformatie het hart van het geloof en uitgangspunt voor de prediking: Sola Scriptura (door de schrift alleen), Sola Fide (door geloof alleen), Sola Gratia (door genade alleen), Solus Christus (door Christus alleen) en Soli Deo Gloria (alleen aan God de eer). Theologisch ben ik te plaatsen in de Reformed Baptist Movement.

Naast het voorgangerschap ben ik graag bezig met mijn gezin, muziek, geschiedenis en cultuur en geniet van voetbal en mensen. Daar maak ik ook graag tijd voor vrij zodat ik ook gewoon vader, echtgenoot en medeburger van Hoogeveen kan zijn.

Uiteraard kun je mij vinden in en rondom de diensten in de Baptistengemeente Beth-El, maar door de week ben ik ook regelmatig in het kerkgebouw te vinden omdat daar mijn werkplek is. Loop gerust eens binnen voor een kop koffie, een gesprek of kennismaking. Ik ben bereikbaar op telefoonnummer 06-24395006 of via email: voorganger@beth-el.nl

Lees ook eens het interview van de Hoogeveensche Courant met onze voorganger.