Leiding van de gemeente

Onze gemeente is, wat betreft leiderschap, opgebouwd als een echte baptistengemeente. Dat wil zeggen dat de gemeentevergadering het hoogste gezagsorgaan is in de gemeente. Kortom, alle stemmen van de leden samen maken de beslissingen. Zien we onszelf dan als democratisch? Nee, we zien ons als theocratisch, waarin de gemeenteleden de taak hebben om vanuit de bijbel en door gebed de wil van de Heere te zoeken en te duiden voor leer en leven in de gemeente.

Onder de gemeentevergadering staat de raad. Onze raad bestaat uit een oudstenraad en een pastorale raad. De oudstenraad is verantwoordelijk voor het algemene gemeenteleven en de pastorale raad is verantwoordelijk voor zielszorg van de gemeente. 

Voorganger

De voorganger is onderdeel van de raad en heeft dezelfde zeggenschap als een oudste van de gemeente. De voorganger in onze gemeente is full-time in dienst en verantwoordelijk voor het taakveld diensten, en wordt met name ingezet in het pastoraat, onderwijs en diensten.

Onze huidige voorganger is ds. Wietse van der Hoek  (1979). Hij is getrouwd met Wendy en ze hebben drie kinderen. Wietse heeft zijn opleiding gevolgd aan de ETH en aan het Baptistenseminarium in Amsterdam. Na een periode voor de klas te hebben gestaan in het basisonderwijs is Wietse sinds 2006 als voorganger werkzaam geweest voor de Baptistengemeenten Rotterdam-Pernis, Arnhem-Zuid en sinds 2017 bij ons in Hoogeveen. Naast zijn dagelijkse werkzaamheden als voorganger is hij betrokken bij The Gospel Coalition (TGC) Nederland, stichting Proclaim en maakt hij radio-uitzendingen voor Groot Nieuws Radio. Als ‘reformed baptist’ staat Wietse voor schriftverklarende prediking op basis van de uitgangspunten van de reformatie: ‘Sola scriptura, Sola Fide, Sola Gratia, Solus Christus en Soli Deo Gloria.

Scroll naar boven